Rybičky 48 se svým „Stužovákem“ přijely do plzeňské Lokomotivy

V pátek 21.02.02020 zavítala do Plzeňské Lokomotivy Kutnohorská pop-punková kapela Rybičky 48 a přivezla s sebou nevídanou show v rámci turné „Rockové Stužováky“.
Kapela letos oslavila 18 let své existence, za tu dobu objela více než 1000 koncertů. Zajeli jsme tedy do PlzeňskéLlokomotivy na vyprodaný koncert.
Čekáme, než otevřou „brány“ do FansZony. (zóna ještě před vstupem, nachází se zde čepované pivo a stánek s Captain Morgan). V 18:00 nastal očekávaný vstup do zóny.
Do haly nás pustili kvůli velké zimě o půl hodiny dříve, a my se můžeme těšit na koncert.
Jako vítěz a zároveň předkapela je Klatovská kapela Adys.
Kapela je na světě teprve 2 roky a myslím si, že za jediný koncert si získala kladný ohlas od všech zúčastněných.
Kapela nejen svými různorodými žánry, ale i svými chytlavými písničkami zapůsobila natolik, že každý, kdo kapelu neznal, si jí ihned zamiloval.
Kapele na pomoc přiběhl „Pink Flink “(Lukáš Netík), který se svými vokály rozezněl halu.
Kapela rovnou představila písně ze své první desky „Naděje“ která se bude křtít 13. 06. 2020.
Po 45 minutovém setu přišla 30 minutová pauza a poté následovala kapela Rybičky, která překvapila svými pyroefekty.
Kuba Ryby přišel klasicky se svým kloboukem a brýlemi.
Během celé show se vystřídali celkem 3 hosti a to: Bára Zemanová (Zamilovaný Neštastná, Zamilovaný/ Neštastná po 10 letech), Pepa Bolan (Ooou), Jimmy Vošoust (Léto).
Na začátku koncertu nám kapela oznámila, že má pro nás veliké překvapení, ale řekne nám ho až ke konci koncertu. Netrpělivě jsme čekali na konec, co tedy řekne. To, co řekl, nám vyrazilo „dech“.
Kuba Ryba:
„ Kdo byl minulý rok v Šeříkovce na nás tady v Plzni? Oukej, tak to jsem moc rád, že vás je tady tolik, co se vás to týká. Já jsem vám před rokem totiž sliboval něco, potom co se nám poprvý v životě stalo to, že jsme museli přidávat další koncert a byly tam dva za sebou. To se nám nikde jinde předtím nestalo. Takže Plzeň klobouk dolů! A…my jsme vám tam s klukama tenkrát slíbili, že jakmile bude možnost, tak vám tuhletu skvělou věc jednou vrátíme, a my jsme si teďko na tohleto turné pronajímali haly, který byly prostě 3 až 4 tisíce, kde to šlo. Navíc jsme si říkali příští rok je taky čas, nicméně v Budějovicích je jediná hala, která je pro 6 tisíc lidí a my jsme se dneska rozhodli, že za to jak jste na nás byli tenkrát hodný.

!!!Tak vaše dnešní vstupenka platí i na příští týden do Budějovic!!!

Cca. 20 minut po koncertu byla možnost focení s celou kapelou.

Pro Rockpalace Markéta Vašková