Představujeme kapelu Deviant

  • Číst 7318 krát

Kapela Deviant, vznikla L.P. 1999 za tehdejší účasti dvou členů, a to Lukáše „Koziáše“ Ruppricha - bící a Ondřeje Dudy basa, zpěv. Po krátké chvíli zkoušení dunivých tónů, zběsilého rachotu bicích a zpěvu raněného paviána, je kapela doplněna kytaristou Dobroslavem Denkem a po půlročním zkoušení, je i dokonce nahráno sedmipísňové demo s názvem „Z mechu a kapradí“, kterému vévodí ji zmíněná skladba, upravená do heavymetalového hávu. Demo je nahráno za účasti skupiny Schlak, v jejich vlastní zkušebně, za pouhé 2 hodiny. Bohužel, ihned po nahrání dema, jsou kotouče s nahrávkou zabaveny, takzvaně zkonfiskovány kytaristou a od této doby demo nikdo neslyšel. Kapela se díky tomuto činu zatím neproslavila. Po dalším úmorném zkoušení souboru, proběhlo i pár (doslova pár, byly dva) koncertů, ve vesnici zvané Soběchleby na zahradě tehdejšího bubeníka Lukáše. Po této akci se soubor na hezkých pár let rozpadá.

IMG 20191005 WA0005

V roce 2010 je po letech spánku znovu založena kapela L.t.d. v sestavě Karel Došek - zpěv, Ondřej Duda - basa, vokály, Roman Polcar - kytara, a Tomáš „ Plha“ Jančárek – bicí. Po pár zkouškách, soubor nahrává čtyřpísňové promo CD a kapela začíná koncertovat. Po nahrání CD kapelu opouští Roman a na uvolněné místo nastupuje místní uznávaný kytarista Jura Machač . Jura nevydržíc nápor fanynek na kapelu a tíhu vzrůstající slávy souboru, opouští palubu po pár zkouškách a na jeho místo naskakuje kytarista Lukáš „ Nikotín“ Pavlica a sestavu posiluje staronový zpěvák Mirda Herink von Bystřany (ex Kamarila, Arlen), místo odešlého Karla Doška. Po vzájemné dohodě (skoro i pěstní) se soubor přejmenovává na Deviant. Po nějaké době, a po pár desítkách odehraných koncertů, kapela přibírá druhého kytaristu, zvaného Červenáček, vlastním jménem Jan Červený. Po pár odehraných zkouškách a od žhavého léta 2013, si kapela na čas po vzájemné dohodě, dává až do nového roku pauzu. Tu se blíží Vánoce a na obzoru jsou noví kytaristé Mattes a Martin a kapela se zlehka, opravdu velice zlehka dává dohromady. Po pár perných týdnech zkoušení, se kapela loučí s mr. Plhou a na jeho místo nastupuje tepač tvrdého kovu Tomáš Kovtan. S Kovtym obrážíme již i pár velice vyvedených akcí a zdá se že zapadá do našeho úchylného bandu. Nyní je kapela opět kompletní, opráší i pár starých fláků, přidává pár nových a s tímto "materiálem" se opět vydává na koncertní pódia..... Je tu opět další nový rok, a mikrofonu se ujímá Jakub Sluka – Kubajs a nahrazuje hrdelní chrapot basisty souboru.

Jedeme dál a jak to tak bývá, se domlouváme na výměně na postu kytaristy. Tudíž na Martinovo místo nastupuje Mattesovo dřívější spolubijec z Mostu, Jirka Černý.

Jak už to ta bývá a občas se to stává, takže zkrátka a jasně.......Kubajs nás bohužel po pár koncertech ze zdravotních důvodů opouští a na jeho místo naskakuje nový božský Kája......, zvaný Majkl Vitoušků z naší domoviny a občas bez kocoviny. S Majklem se vydáváme natočit píseň Reklamy, k připravovanému videoklipu pro TV a začínáme pomalu koncertovat:-)

Přichází rok 2017 a my se vydáváme do nahrávacího studia natočit své debutové album s názvem "Jsem to já" které obsahuje 10 fláků od Devianťáků. Album vychází po létě u hudebního vydavatelství a my nasazujeme náš první videoklip k písni Reklamy do hitparády na TV Rebel, kde se umisťujeme 3 x na krásném 1. místě. Několikrát jsme také hosty rozhlasových pořadů a také se párkrát objevujeme na stránkách hudebních magazínů či novin.

IMG 20191005 WA0003

S dalším rokem točíme videoklip k naší labutí písni Deviant a pomalu se připravujeme k natočení druhého CD, ke kterému dochází napřesrok. Jak už to tak bývá, naši posádku opouští Maik a na jeho místo naskakuje nový zpěvák Martin "Van Dyk" mezi námi řečený, jinak Sluka jmenovaný.

Nové CD jest pojmenováno "Co bude dál ...?" a vychází u stejného vydavatelství, jako naše první miminko. Nyní se nacházíme ve stádiu příprav ke klipu k nové desce a koncertování....