Něco z historie Erar Ešus

  • Číst 7922 krát

Počátky kapely se tradují k roku 2013, kdy Jarda Murin, zpěvák a kytarista z rozpadlé hard-rockové kapely Flapping Tremor natáčí desku ERAR EŠUS - „Pro lehkou holku“, na jejímž vzniku se podílí hudebníci jako: Sidney (Staré Pušky), Anděl, Jan Šmíd (Sweet Leopard) a další...

71314349 1671465149654307 5082253110802382848 n 1

Nedlouho poté Jarda objevuje zapomenutého bubeníka Rendu Vičara, kterého otravuje tak dlouho, až si Renda začátkem roku 2014 kupuje bicí a přidává se k Jardovi.

V polovině roku 2014 se k dvojici přidává Radim “Salám” Kornel (Baskytara), a nyní již kompletní kapela natáčí singl a videoklip (Pro toulavé psy) a připravuje se na koncertní vystoupení. Koncem roku přichází do kapely osedlat rytmickou kytaru Barča Langerová a kapela natáčí rozhovor pro Rádio Čas. Brzy na to se však Salámovi dělá ze všeho špatně a kapelu opouští… Kapela až do konce roku zkouší bez basáka.

V únoru 2015 se díky inzerátu podaří ulovit Pražáka Martina Horu, který doplňuje prázdné místo baskytaristy a kapela je tak kompletní. Během dvou měsíců má nazkoušený koncertní playlist a v dubnu vyráží na koncertní miniturné s kapelou Marian&333 po Moravskoslezském kraji a převážně tam v tomto roce odehrála celkem 11 koncertů.

V roce 2016 kapela obráží všechny putyku, hospody a kluby v Moravskoslezském kraji a hraje za dobré slovo, někdy za pivo a párek (!!!). Odehrála celkem 15 koncertů a natočila dva singly: "Lampy" a  "Lečo v Erar Ešusu" + klip společně s kapelou Lečo. 

Začátkem roku 2017 kapelu opouští kytaristka Barča Langerová a její místo zaujímá Josef Havrlant, odehrála celkem 13 koncertů, natočila singl: "Zpověď" 

Rok 2018 se nese v duchu koncertování a příprav na natáčení nové desky. Jarda pravidelně spí s múzou a chrlí jednu píseň za druhou.  Kapela odehrála celkem 10 koncertů, natočila živý záznam z narozeninového koncertu a připravuje materiál pro novou desku, kterou hodlá natočit a vydat v první polovině roku 2019.

V březnu 2019 zalézáme do studia Hard Café v Karviné, kde pod taktovkou Petra Janka točíme desku, která nese název: Hlavně z toho nedělejme muziku, obsahuje celkem 14 písniček a hodláme ji pustit do širého světa. Desku nám pomáhá dotáčet kamarád Jan Lokaj, kterého naše kapela uhrane natolik, že s námi chce zůstat a zaujmout post kytaristy.

V září 2019 kapela křtí desku Hlavně z toho nedělejme muziku, kapelu definitivně opouští kytarista Josef Havrlant a jeho místo zaujímá Jan Lokaj.

Na recenzi již zmiňovaného alba Hlavně z toho nedělejme muziku se můžete již brzy těšit.