Jak to vlastně bylo s Gender Question?

  • Číst 8551 krát

,,Jednoho dne Bůh řekl, teď vytvořím světovou kapelu..... tak takhle Gender Question nevznikli.
Gender Question je pohodová kapela, hrající pohodový songy do pohody. Filípek bouchá do bubínku, Tomášek hraje na kytaru, Petříček taky, Adámek zase na basičku a Zbyněček hraje na mikrofon. Produkují směsici všeho možného, co je jenom napadne‘‘

Gender Question je hudební uskupení z Třebíče a hraje autorskou tvorbu s českými texty. Žánrově ji můžeme zařadit mezi punk/alternative nebo pop-punk. Kluci často sami o sobě říkají, že hrají skoro-punk.
Kapela vznikla 16. února 2019. V tomto měsíci se zformovala do složení: Zbyněk Nestrojil – zpěv, Tomáš Pacal – kytara, Petr Havlík – kytara, Adam Vejmelka – basa, Filip Lobo – bicí. Původní plány kapely zněly jasně. Nic neuspěchat, aspoň rok trénovat a pak až vystupovat. Bohužel jak už to tak bývá, nic nejde podle plánu.

Ani po měsíci fungování se v březnu kapela vydala do studia, kde natočila svoje první dva demo singly s názvy Klaun a Chocolate. Hned další měsíc odehrála svůj první koncert (6. dubna), jako předkapela třebíčské skupiny Bagr. Tento koncert byl pouze s vlastní tvorbou.

Promo4

Na základě dvou vydaných singlů se kapela přihlásila do soutěže Starobrno Soutěž kapel, pořádanou Majálesem UTB, kde obsadila mezi republikovými kapelami 2. místo. Díky tomuto si mohla zahrát na Busfestu ve Zlíně.
Gender Question dál vystupuje skoro každý víkend v měsíci a získává čím dál více příznivců.

Zlom nastává v červenci 2019, kdy na základě hlasování fanoušků, dokázala po půl roce porazit kapely fungující na hudebním poli dlouhodobě a stala se Nejlepší amatérskou kapelou Vysočiny 2019. Díky této výhře si mohli zahrát na festivalu Vysočina Fest 2019 po boku interpretů jako Rybičky 48, Pražský Výběr, Marek Ztracený nebo Divokej Bill. Po tomto úspěchu kapela dospěla k závěru, že je už na čase nahrát vlastní CD.
V červenci odehráli ještě jeden festival s názvem Polanka Fest, kde už byli jako plnohodnotná kapela.

V srpnu se kapela zavírá do studia, kde za 9 dní zkompletuje svoje první CD s názvem KLAUNOLINA. Na toto CD se dostanou i první dva singly, akorát v lepší a propracovanější podobě. K desce vychází i videoklip s názvem Liška. Album vychází 20. září a je slavnostně pokřtěno v Třebíči v Klubu B.

www.genderquestion.cz