Po pátým je každá princezna?

"Zajdem na jedno. Dopiju a jdu. Už nikdy nebudu pít". Toto jsou největší české lži.
Abychom jen nelhali, pojďme si říci pár pravd: "Po pátým je každá princezna," nebo: "Jsou těžký rána opilců." Vítejte v realitě! :-)))

Když jsme s Danielem Camerou po úspěšné Motorkářské vybírali další klipovku, měli jsme jasného favorita - Českou Lež. Krátká, svižná, vtipná a výstižná. Bylo nám jasné, že na tomhle materiálu se dá dost vyřádit a taky jsme se vyřádili. Dopředu jsme se shodli, že klip pojmeme netradičně a založíme ho na situačním humoru. Začali jsme vymýšlet jednu šílenost za druhou a nakonec jsme, tušíte správně, vybrali ty nejlepší, které jsme byli schopni natočit. Scénář jsme s Danem postupně vyladili a následně vyvstal další nelehký úkol: Dát dohromady ansábl šílenců, kteří to budou schopni zahrát. To se Danovi, myslím, povedlo. Můj největší obdiv má František Zahrádka, který si zahrál hlavní roli - vesnického opilce. František byl politej, pomlácenej, špinavej, téměř znásilněnej... určitě se také dost zapotil, když se vezl ve třiceti stupňovém vedru na rozpálené kapotě historického traktoru bez řidiče, a ten traktor ho mimochodem během celého natáčení pronásledoval... ale byl šťastný. Všichni jsme byli spokojeni z odvedené práce.

Teď už jen doufáme, že se klip bude líbit, a že bude mít aspoň takový úspěch, jako má klip k písničce Motorkářská. Jen ještě jedno VAROVÁNÍ: Klip není vhodný pro slabší povahy! A jedna výzva: Před sledováním klipu snižte své IQ na úroveň (maximální) rychlosti historického traktoru. :-)))


Na závěr bych chtěl poděkovat všem zúčastněným. Byli jste supr! Jmenovitě:
Danielovi Camera a Davidovi Beránkovi za kameru, produkci a režii, Františkovi Zahrádkovi, Flaxovi, Jerrymu, Bobovi, Stanlymu, Aliaksandrovi Yasinskimu, Lence Plodrové, Tatjaně Matys a Jirkovi a Janě Bernardovým za herecké výkony. Restauraci U Fišmistrů za poskytnutí prostor a pohoštění, vizážistce Alence Hofmanové za péči o naše ksichty a obyvatelům statku v Brtnicích za poskytnutí natáčecích prostor, traktoru a dalších rekvizit.

Luděk Folkman