Kytarista Greymonu Tomáš Pícl natáčí melodic hardrockové album

  • Číst 2749 krát

Tomáš Pícl, kytarista skupiny Greymon, je známý tím, že kromě metalu holduje i poslechu kapel z ranku AOR a dalších odnoží melodického hard rocku ve stylu 80. let. Málokoho tedy překvapí, že nezůstal u ryzího fanouškovství a rozhodl se v tomto stylu natočit celé album.

„Pouliční neony, opuštěné haly, třpytivé kytary, ventilátory a pompézní zvuky kláves. Kdykoli něco takového vidím v nějakém letitém videoklipu, mám pocit, že je to i můj svět,“ říká Tomáš. Skladby vznikaly v průběhu několika let. Definitivní impuls k jejich natočení přišel při nahrávání greymoňáckého alba „Brány propastí“ ve studiu Gallery Sound. Tehdy se producent Jaroslav Brouzda, známý především specializací na tvrdší metalové odnože, přiznal, že za nejdokonalejší zvukový počin všech dob považuje album „Hysteria“ od Def Leppard a že jeho snem vždycky bylo natočit retro hardrockové album. A za svým snem šel tak intenzivně, že Tomášovi nezbylo než vyprázdnit šuplíky a pustit se do práce.

Natáčet se začalo už na začátku roku 2015. Z toho je patrné, že leppardí Hysteria posloužila jako inspirace nejen co do zvuku, ale i co do délky příprav. Klávesy, kytaru a basu si nahrál přímo autor veškeré hudby a textů Tomáš Pícl, bicí nástroje jsou dílem Ricka Marka, kytarová sóla dodal Carlos Sanchez a na pěveckých partech v těchto týdnech pracuje Miloš Novotný. Vzhledem ke koncertnímu vytížení jeho kapely a z toho vyplývající časové zaneprázdněnosti to ještě nějakou dobu potrvá.

„Písně budou mít české texty, na dobývání Los Angeles je většina z nás příliš krátkovlasá a hlavně máme pár let zpoždění,“ objasňuje Tomáš.

A co se stane, až bude dílo dokončeno? „Prostě ho vydáme a zkusíme dostat nějaké písně do éteru. S koncertní činností se nepočítá. Snad jen v případě, že by po vydání následoval takový boom, že by se nabídkám pořadatelů skutečně těžko odolávalo,“ uzavírá Tomáš Pícl.

Projekt zatím nemá název, ale protože tady o něm jistě neinformujeme naposledy, jistě vás s ním seznámíme příště.