Witch Hammer mají stále dost sil

  • Číst 7296 krát

Jsou na scéně 20 let, a jako dárek k tak velkému výročí dali fandům fantastickou kolekci „života kapely“ v luxusně zabaleném a zpracovaném boxu, který opravdu stojí za to mít doma! Chystají novou desku, jsou plni sil, optimismu a elánu a mají rádi jako já Saxon… to všechno stačí k tomu, abychom si sedli a maličko si popovídali.

Pánové, vy jste dali ke svému výročí parádní dárek v podobě hudebního boxu, který vlastně obsahuje vše, co jste vydali. Kdy vznikl nápad na něco takového?
Úplně první úvaha na USB disky, proběhla před vydáním poslední desky D-Generace. Chtěli jsme jít s dobou a nabídnou mimo jiné i tento formát. Bohužel jsme narazili na finanční stránku věci a už by nezbylo na klasická CD. Proto jsme tento nápad posunuli na tento výroční BOX k 20-tinám existence a myslím, že se to teď hodí mnohem víc!

Je stále ještě k sehnání?? Předpokládám, že prodej byl a je výborný a máte reakci fanoušků na tento váš počin?
Jedná se fakt o originální věcičku, která pokud mám správné informace, nemá na trhu obdoby! USB disk už nějaké kapely sice měly, ale většinou pouze jako doplněk ke klasickým nosičům, tzn.MP3-jky ve složce. My máme v krásně graficky zpracovaném interaktivním MENU pohromadě veškerou audio tvorbu, včetně Videoklipů, fotek, popisků k jednotlivým deskám atd. A takto zpracované to nikdo nemá. Zájem a pozitivní reakce fanoušků tudíž na sebe nenechala dlouho čekat. Zatím jsou BOXy ještě na skladě, takže zájemci mohou objednávat.

Jinak. 20 let na scéně je hodně, máte dech na další „dvacítku“?
To rozhodně! Stále věříme, že máme ještě hodně co říct! My totiž začínali jako hodně mladí, takže bych řekl, že jsme právě teď v té největší tvůrčí síle!!!

Jste na scéně 20 let, oproti původním nahrávkám, které byly v angličtině, jste se dali na češtinu, co bylo důvodem?
Chceme být blíže našim fanouškům, kterým je čeština přece jenom více vlastní. Navíc naše texty myslím mají celkem hlavu a patu, takže proč ne? 

Nemůžu se nezeptat, ve vaší tvorbě se objevují moji oblíbenci Saxon, proč Saxon??
Protože je máme taky rádi. Kdysi jsme sem tam zařadili do Playlistu i nějaký ten cover a tuhle skladbu jsme taky hodně hráli. No, a když přišla myšlenka na nějaký cover, který doplní náš singl S.U.P., tak tohle byla jasná volba.

Jak jsem zaregistroval na FB, vypadá, že se chystá další placka?? Jak jste daleko a bude opět česky?
Máš pravdu. V našem domovském Jablunkovském GM Studiu jsme vše nahráli a teď nás čeká přesun do studia BOMB JACK, kde budeme všechno míchat na klasických analogových mašinách. Čeština u nás zůstává.

Bude na ní nějaké překvapení a je termín, kdy by měla být hotová?
Musím neskromně říct, že je to fakt náš nejsilnější materiál, který jsme zatím dali dohromady! Opravdu to tak cítíme. Navíc větší polovinu desky tvoří jeden navazující koncepční příběh, inspirovaný literárním dílem známého českého autora, ovšem zasazený do současného světového dění. Bude to fakt maso! A strašně se těšíme, až to bude venku! Ještě je před námi ale spoustu práce, tak nám držte palce, ať se vše podaří tak jak si tohle dílo žádá a zaslouží.

Jak zasáhl do života kapely „covidový“ stav?
Jelikož se považujeme především za živou kapelu, tak zasáhl zcela zásadně! Sice jsme měli alespoň čas dát do kupy nový materiál, ale koncerty nám chybí fakt hodně…!

Je konec roku, čas na rekapitulaci. Co se povedlo a co ne?
Ty negativní věci souvisí hlavně s covid-stavem, jak jsi už zmínil, takže pojďme raději k těm pozitivním věcem. Jsem moc rád, že se nám podařilo najít velice kvalitní náhradu za našeho dlouholetého bicmana Roberta, který s námi byl cca 18 let, což není jen tak…Nový tlučmistr Dejv Janáček k nám zapadl jak po lidské stránce, tak i hudebně, což je bomba! Povedlo se nám poskládat a nahrát silný materiál pro novou desku, takže myslím, že můžeme být spokojeni

Díváte se vpřed? Co pro nás, fanoušky, chystáte na rok 2021? Věříte, že se konečně bude hrát? Máte nachystané už některé koncerty?
Chceme být optimisti, takže věříme, že se příští rok hrát bude! Třeba zase s nějakým omezením, ale bude! Dost koncertů, které jsme měli domluvené, se z letoška překládá na příští rok, takže se určitě máme na co těšit.

Co vzkážete našim čtenářům a co jim pustíme za klip?
Chtěli bychom vzkázat hlavně to, ať začnou pokud možno co nejvíc navštěvovat hudební kluby ve svém okolí! Samozřejmě hned jak to bude možné. Aktuální stav je pro spoustu klubů velká rána! A pokud se lidi za ně nepostaví a nezačnou je hojně navštěvovat, tak prostě zaniknou…Nechtěl bych se dožít toho, že se bude opět hrát pouze po kulturácích, nebo pololegálně různě po hospodách, jako za minulého režimu…Pronajmout kulturák si může dovolit fakt jen kapela s velkou návštěvností, ale co ten zbytek? Ten to prostě třeba pro 50 lidí nezaplatí…V tomhle je úloha vybaveného hudebního klubu prostě nenahraditelná! Ale my se nedáme!
Výběr klipu nechám Šalamounsky na tobě. Pusť ten, který se ti líbí nejvíc