S Marcelou Faltovou o Rockování

  • Číst 2864 krát

Těšín ožije v sobotu rockovou muzikou a vedle zahraničních hostů Nitrogods a Eufory vystoupí stále stoupající Limetal, který má za sebou úspěšné prazdninové tažení po prestižních festivalech, nebo Ingott se Salamandrou. Na krátky rozhovor jsme oslovili jednu z organizátorů Marcelu Faltovou z pořádajícího Kulturního střediska Střelnice, aby nám celou akci přiblížila.

V sobotu 18.8. 2018 vypukne v Těšíně 4. ročník Rockování nad Olzou, bude se lišit v něčem letošní ročník o proti ročníkům předešlým?
Z
Osvědčený základ festivalu zůstává stejný – opět se sejdeme v parku A. Sikory, datum připadlo na jednu ze srpnových sobot a čeká nás celý den plný rockové muziky. Co bude ale novinka, to jsou zahraniční kapely v našem programu a doufáme, že publikum pořádně rozparádí! Letos poprvé je také možné zajistit si vstupenku v online předprodeji.

Podle výběru kapel sází organizátoři na rockové publikum, podle čeho probíhal výběr kapel?
Přesně tak, víme totiž, že Těšín a okolí skrývá velkou základnu rockových fanoušků, kteří rádi vyrazí za dobrou muzikou. Kapely se snažíme do programu poskládat tak, aby si na pódiu zařádili začínající hudebníci, místní kapely, ale aby si fanoušci vychutnali i rockové legendy.

Na Rockování vystupují i dvě zahraniční kapely - ze Slovenska Eufory a z Německa Nitrogods, proč právě padla volba na tato jména?
Z dostupných zahrničních kapel jsme se řídili doporučením skalních fanoušků a díky skvělým ohlasům na jejich živé koncerty se rozhodli právě pro Eufory a Nitrogods. Kapela Eufory sklízí na festivalech velmi pozitivní ohlasy a i přes své nedlouhé působení mají velmi dobře našlápnuto a míří i do zahraničí. Pro ty, kdo Eufory neznají budou určitě velkým překvapením. No a členové bandu Nitrogods mají hodně bohatou rockovou minulost a k tomu hráli na stejných pódiích jako třeba Motörhead nebo Kiss.

Budou mít kapely v areálu prostor na svoje stánky, aby mohly prodávat návštěvníkům svoje suvenýry jako třička, CD?
Pokud budou chtít kapely v parku umístit svůj merchandise, uričtě pro ně místo najdeme a rádi zprostředkujeme setkání fanoušků se svými hudebními idoly.

Sice ještě neproběhl 4. ročník, ale vím, že se podobné akce plánují s velikým předstihem, máte už "v hlavě" 5. ročník?
Je to tak, v hlavě už máme spoustu nápadů, které prozatím přenášíme do poznámek na papír, ale hned po skončení letošního ročníku začneme obvolávat a domlouvat kapely, které bychom chtěli do Českého Těšína přivézt v příštím roce.

Je až neuvěřitelné, že vstupenky na Rockování nad Olzou stojí v předprodeji 50 Kč a na místě 70 Kč, kde si je lidé v předprodeji mohou koupit? A bude jich dost na místě?
Vstupenky si mohou lidé kupovat již nyní v předprodeji online na našich webových stránkách www.kassct.cz pod událostí Rockování nad Olzou, anebo si lístek koupit až na místě v den festivalu. Zaručujeme, že i na místě bude vstupenek dostatek. Park má opravdu velkou kapacitu, takže i vstupenek bude dosatek.

Máte objednané počasí -)))), popř budou na ploše kryté stany ať už proti dešti či sluníčku?
Už se začínají objevovat předpovědi, že by v sobotu 18.8. mělo dorazit námi objednané počasí - příjemných 25 stupňů a polojasno :-)) Pro každý případ bude letos v areálu velký stan, kam se návštěvníci mohou schovat do stínu před sluncem nebo do sucha před deštěm, každopádně zde bude možné si odpočinout a v klidu se posilnit nebo povykládat s kamarády.

Kde se lidé dozvědí veškeré informace ohledně Rockování nad Olzou? 
Veškeré informace máme na našich webových stránkách, vše sdělujeme také na facebookovém profilu Kulturního a společenského střediska "Střelnice" a také ve facebookové události Rockování nad Olzou 2018.

Děkujeme za rozhovor, co vzkážete jak našim čtenářům, tak návštěvníkům, kteří v sobotu příjdou na festival?
Přejeme všem skvělou zábavu a napolno si užijte festival v té nejlepší rockové společnosti!

Jakou skladbu pustíte našim čtenářům? 
Vybrala jsem skladbu "Under pressure" od Queen, která vystihuje můj týden před festivalem :-)