Rockový ejakulovaný Grandiózní emocionální nářez!!!

  • Číst 1700 krát

Aneb ve zkratce kapela ReGen!!! Čtyři mladí kluci, kteří v lednu 2018 vydali své první profesionální album s názvem Člověk-omyl.

Ahoj, děkuji, že jste si udělali čas. Hned na začátek mě zajímá, jak vznikl název? Jestli jste napřed vymysleli slovo ReGen a z toho vyvodili slova anebo jste si řekli, jaký slova tam chcete mít a z toho udělali zkratku.
Ahoj. Název vznikl již dávno, když jsem byl mladej capart na základní škole a chodil jsem na hodiny němčiny. Němčina mě hrozně bavila, když jsem začínal dávat kapelu dohromady, chtěl jsem hrát různý žánry a zpívat nejen česky, ale i anglicky a třeba i německy… německé skladby jsem nakonec raději nezařadil do repertoáru, protože aby se to dalo poslouchat muselo by to být nejméně na styl Rammsteinu a to v té době ještě pro mě byl neznámý žánr (..tak snad ale na to ještě příjde :-D ). Nakonec jsem se rozhodl vyřešit tuto situaci doplněním jednotlivých písmen slovy: Rockový Ejakulovaný Grandiózní Emocionální Nářez!!!

Proč jste se rozhodli přejít z folku na rock?
Inu já ani nějak nechtěl mít folkovou kapelu. Folk mám rád a rád si ho zahraju, ale již od začátku jsem víc a víc přitvrzoval v hudbě a na ten „rockový výbuch“ se jen čekalo do doby, než přišel do kapely bubeník. 

Jak jste se dostali k příležitosti zahrát si s hardrockovou kapelou Citron?

Bylo to vlastně prostřednictvím soutěže, kterou pořádal „Rock is not dead“, kam se přihlásilo několik kapel. Pak to bylo již na fandech, rodinách nebo obyčejných lidech, kteří hlasovali která kapela si zahraje po boku Citronu ….a my vyhráli.

V listopadu minulého roku jste hráli i po boku Aleše Brichty a Limetalu. Pamatovali si vás bývalí členové Citronu? A jaké to bylo hrát zase s tak známými muzikanty na jedné akci?

S Limetalem jsme si udělali fotku jako tenkrát s Citronem…a těžko říct jestli si nás pamatovali. Žádnou reakci jsme nedostali, i když jsem se se zpěvákem Fanym Michalíkem předloni bavil v Praze, kde jsme se potkali na koncertu Whitesnake. Ale chápu to, takových lidí jako jsme my potkávají každý den hromadu ….ale snad si nás příště už zapamatujou!! :-D :-D

26962053 769965729871576 5650767878954821643 o

Jaký byl důvod, že se s vámi rozloučil basák pan Heger?

Pan Heger byl již znuděný koncertováním, kterého bylo víc a víc. Už půl roku před jeho odchodem jsme jen čekali, až to na nás vybalí, protože jsme na něm viděli jak to má. Svůj odchod oznámil na jednom našem koncertě krásného dne pátek třináctého. Nástroje a komba rozprodal a věnoval se počítačovým hrám. V této době však hlásá své překopání názorů a vrací se ke hraní na basovku. :-D Tak hodně štěstí! A snad toto hudební nadšení vydrží. 

Vydali jste nové album, které se jmenuje Člověk-omyl. Jak vás napadl název?

Název jsem odvodil od skladby Země-Omyl, která se na albu nachází. Mělo by to vyjadřovat různé strany lidí. Některé nespokojené lidi tím, jaký mají život a nadávají na vše kolem sebe. A druhá část lidí, kteří vidí ty chyby a vědí, že vše si způsobuje člověk (pořád to nedokážu co nejlíp popsat pardon). Ostatně jsem album chtěl pojmout trochu koncepčně. První skladby „Ďáblovo učení/Kazatelovy obrazy“ jsou o tom, jak se všichni soudí podle vzhledu, aniž by danou osobu poznali blíže. „RockDemon“ jak si necháváme gumovat hlavy nekonečně opakujícími se komerčními rádii, kde hraje dohromady 20 skladeb pořád dokola a lidi pak na nic jiného už neslyší. „Králův tah“ jak lidi nechávají zaniknout nádherné stavby, hrady, parky atd. „Velká černá síť“ o tom že mladí lidé plní snů co chtějí za život udělat a dokázat je ztratí při nástupu do nějaké práce, kde jak jistě všichni víme se najde alespoň jeden člověk, co vám jí dokáže znepříjemnit. Znám pár starších kolegů z hudební branže, kteří mi říkali, že jsem jako oni za mlada když chtěli udělat spoustu věcí, ale když začali pracovat, přestali mít na ty sny čas a i chuť. A tak dále. Já osobně se snažím tak neskončit.

Kdo se podílel na psaní skladeb a kdo na hudbě?

Texty ke všem skladbám píšu já (Mára RockDemon) mimo Svitu Měsíce, kde první větu skladby vymyslel pan Heger. A Po hudební stránce jsem autorem zase já :-D. Samozřejmě ale v tom základu…bubeník si složí své party, basák své basové kudrlinky, atd.

Ještě jednou děkuji za rozhovor. Chcete ještě něco sdělit čtenářům Rockpalace?

Já děkuju za rozhovor, rád se zpovídám ohledně hudby :-D. Čtenářům chci vzkázat: Máte-li nějaký sen, běžte za ním co nejrychleji a nečekejte na ty, kteří chtějí jít s vámi, ale přitom „mají“ na vše času dost.

Pro Rockpalace Miri Koky Kokošková
A za kapelu ReGen Mára RockDemon 3:-)