Paříž - Kolín - Velim

  • Číst 2162 krát

Rozhovor s Luďou „ Koláčem“ Poláčkem - kytaristou a zpěvákem sk. Exhaustor

Luďo, pověz nám, jak se kytarista a zpěvák Exhaustoru dostane z Paříže až někam k nekonečným dálavám, tedy do mekky tuzemského bigbítu?
Úvodem s pozdravem Ave Metal. Tak to je jednoduchá a krátká odpověď. Po dobrovolném ukončení v kapele jsem odešel za prací do středních Čech, pořídil si bydlení a s rodinou jsme se přestěhovali. A žijeme tu dodnes.

Stejnou nebo podobnou otázku jsem nedávno položil Zetorovi, takže nejde jinak, než- li se nezeptat i Tebe… co chybělo tomu pověstnému krůčku, aby se Exhaustor zařadil mezi nejlepší tvrděmetalové skupiny u nás a hlavně co zapříčinilo letmý pád z takřka hvězdné dráhy?
To bylo hodně rychlé. Proběhla nějaká konverzace, hození klíčema od zkušebny, bouchnutí dveří a dál už nic. A podle mě, pak už jen vzájemná ješitnost. Momentálně to celé popisuji v textu, k nově připravované skladbě….Ve vzteku marnivosti, skončilo jedno dějství.

Restorer § Resurrect 1993- 2013

V post dobách trýzně, politické tyranie
ve vzteku marnivosti
zaniklo jedno dějství !
Svízelný konec, šlehnutí bičem, bezvládná mysl- ničení !
Zůstala jen černá díra,
díra černá v duši.
Krvácející, temná vzpomínka
hluboko v mysli zaťa, zaťatá !
Jak čas plyne, rány se hojí, zmítání v křečích, rostoucí libido.
Svízelný zápal, šlehnutí bičem, chtivá mysl- vzkříšení !
Restorer- zničí i ztvární
Resurrect- znovu objeven !
Restorer- žhavé srdce, horká krev
Resurrect- znovu stvořen !
Nadešel můj čas- krvelačně se zakousnout.
Nadešel můj čas- ukojit svůj chtíč.
Ten silnější je než, touha jen.
Ten silnější je než, přeživší sen.
Sen, sen sen.

Zetor a Maxa pokračují v kapele Mastroyany a Ty, jestli se nepletu se ztrácíš ze scény, ale klidně každého z nás můžeš vyvést z omylu
Ano, bohužel dlouhých dvacet let žádná hudební aktivita. Věnoval jsem se rekonstrukci domu, rodině a práci- many, many, many.

05

Než- li dělat blbou muziku, tak raději žádnou… toť slova Zetorova. Tady se nabízí otázka, jaký je Tvůj názor na tvorbu v Ryžovišti, ať už v éře končících devadesátek, či v etapě nového tisíciletí a nebylo Ti někdy líto, že jsi se vytratil a nepřispěl kamínkem do mozaiky, zajímavé Pařížské scény
Bylo mi to hodně líto, že jsem se vytratil, ale myslím si, že do mozaiky Pařížské hudební scény jsem také přispěl a mám pocit, že Exhaustor byl takový základní kámen pro další, dobré místní kapely.

S Martinem jste asi velcí kámoši, ale nový společný projekt, který měl původně vznikat přes pc, zůstal u ledu.
Rozpovídej se trošku o tom i o amatérských podmínkách, nových nápadech a plánech, kterým uspěchaná doba moc nepřeje a zda- li je vůbec nějaká naděje, vzkřísit pána pekel… určitě je jasné, že mluvím o nedokončeném demu
V podstatě touto otázkou, je daná i odpověď. Asi nám nepřála ta dnešní uspěchaná doba, třeba chybělo osobní setkání nebo došlo k naplnění motta- než-li dělat blbou muziku…..
Tak jsem se rozhodl, že se sám pokusím, jako pc amatér, dokončit nedokončené- znovuvzkříšení- nese se to i v názvu projektu Resurrect.

Tímto plynule přejdeme na otázku poslední, kde neopomeneme Tvojí kapelu Resurrect a její volné navazování na Luciferův trůn… poděl se s námi, jak vše vznikalo a jaké jsou ohlasy na EP Blackness Iss… mimochodem, moc se na něj těším a vše ostatní necháme prostě osudu
Díky Zetorovi se zachovaly nějaké hudební a textové podklady z roku 1993, nedokončeného dema Luciferův trůn. Musím říct, že to bylo dost utahané a depresivní. Použil jsem nějaké kytarové riffy a po dohodě s Martinem, poupravil původní tři texty- Luciferův trůn, Apokalypsa, Zbláznění ze života a jeden text mi napsala dcera Veronika- Tančí s ďáblem.
V soundu jsem lehce temnou atmosféru zachoval.
A tak v amatérském domácím studiu- kytara, basa, kombo, automatický bubeník, pc a bez použití programů na výrobu kytarových riffů a soundu, vzniklo demo.
4 EP Blackness Iss….Old Thrash Power metal- sound classics project Resurrect.
Jak jsem již výše zmínil, pracuji nyní na tvorbě čtyř nových songů k dalšímu demu- Zohavení, Zneuctění, Zatracení, které vychází ze skutečných zmařených příběhů. Snad bude zdařilejší, než to předešlé, spíše sběratelské.
S pozdravem Metal in a dark soul.

Tvé povídání bylo okleštěno právě proto, že jsi se vytratil z hudební scény, ale zdá se, že muzikou zase žiješ a mě nezbývá, než- li Ti popřát mnoho úspěchů… díky za rozhovor
Zde- http://bandzone.cz/resurrectmůžete poslechnout nejnovější Luďovu skladbu Restorer § Resurrect 1993- 2013, která vystihuje konec Exhaustoru a začátek nového projektu, či chcete- li nové éry.

Pro Rockpalace Havrďák