Rock String CD Andělé mezi námi (2020)

  • Číst 7209 krát

Co říct k desce ivančických Rock String? Snad že vzbuzuje víc dalších otázek než nějakého nadšení.
Přemýšlím, jak definovat obsah alba Andělé mezi námi a vychází mi z toho, že tohle je bigbít na ples. Nebo nevím. I na těch plesech jsem slyšel větší odvaz.
Neřekl bych, že je největší problém v samotných muzikantech. Bubeník Jan Dobrovolný se mi celkem líbí. U něj mám pocit, že se musí držet zpátky nebo lépe řečeno, že má na víc, ale písničky ho svazují. Pak je celkem fajn to, že texty jsou psány s jistou úrovní jazyka, byť působí trochu, no dost dětinsky, úsměvně a Nedělní rána, což je písnička o kocovině, je absolutně nevěrohodná.V kombinaci s projevem zpěváka jsou písničky bohužel sráženy o hodně níž, než by mohly být. Nemyslím to zle, ale celá deska na mě působí dojmem, jakoby ze zušky utekla parta žáků, která se za rohem hospody u prvního panáka domluví, že bude hrát bigbít, ale nesmí nás u toho (a u toho panáka) chytit učitel. Všechno je to tak nalajnované a uhlazené, že to nemá absolutně žádnou náladu. Ve zpěvu chybí emoce, ať už je písnička o čemkoliv. Zajímalo by mě, jak by ty samé písničky zahrál někdo, kdo by do nich dokázal dát energii a náladu.
Ale snaha se cení. Vlastní tvorba je pořád ta vlastní. Jen tu nezbývá, než hrát, hrát a hrát a trochu se uvolnit. Je to druhá deska, a postupně nabírané zkušenosti se časem projeví ve všech směrech. Vnímám to jako referenční bod a je celkem možné, že živě to celé bude mít lepší dynamiku a náboj.
Víc k tomu ale v tuto chvíli nemám co říct.
Petr Kohoutek