Bourbon Acoustic přichází s unikátní recepturou na dobrou náladu a jak prožít Léto na vodě!

  • Číst 7112 krát

Třetí autorské CD mosteckých Bourbonů opustilo loděnice vskutku symbolicky a to prvním prázdninovým dnem. Pocit léta navozuje již stylový přebal, za kterým stojí práce známého fotografa Petra Jana Juračky. Album bylo nahráno svépomocí během čtyř sněhem zapadaných dnů na samotě u lesa a ve zkušebně. Přesto, že se jedná prakticky o demo nahrávku v domácích podmínkách, pohráli si kluci velmi dobře s náběrem a mixem. Finálního masteringu se ujal Lukáš Koranda a placka nezaostává za studiovou kvalitou. Celá nahrávka nezní úplně kompaktně vzhledem k výše uvedenému, ale právě zvuková nestálost působí velmi plasticky. Jednotlivé songy jako by vystupovaly ze svého stínu a celkový poslech dostává podstaty názvu CD připomínající staré dobré vodácké časy, kamarády, táboráky a pestrou jízdu z klidné vody do peřejí. Album je poskládané přirozeně. Ani po několikátém poslechu vás neukolíbá, naopak vás zvedne ze židle, pohovky, popřípadě sedačky auta. Chytlavé melodie se snadno zapamatovatelnými texty lehce uvíznou v hlavě, budou vás doprovázet po zbytek dne a dobrá nálada je zaručena.

BA front CD

Kamionem, který se již loni dočkal klipového ztvárnění (sledovanost na Fb přes 30 tis.), skládají Bourboni hold všem chlapům na cestách a jejich drahým trpělivým polovičkám. Jednoduchý čistokrevný rif, přímá rytmika podtržená melancholickým refrénem o nekonečných dálkách a úvodní song necháváme v rámci nalodění za sebou.

Prvním ostřejším jezem nás provede Andula, rock'n'rollová vypalovačka. Rozverná melodie, silný lidský ajfr, hravý text o té nejlepší ženské na světě Andule, vedle které všechny ostatní skončí na nule a potencionální hit je na světě.

Noční obloha zrcadlí ticho v hladině a vyzývá naše pohledy k toulání po Galaxiích. Poetická silně procítěná písnička s působivými vokály přinutí vlny jemně hladit loď na boku jako ruce milenců, kteří si řeknou k ránu dobrou noc.

Léto na vodě je v plném proudu, řeka citelně zrychlí, kytary přitvrdí a Brutus bude mít narvaný sál. Eponymní svižná rocková skladba je nostalgickou vzpomínkou na mládí a dovedu si ji představit ve filmovém koncertu Libušky Šafránkové a Josefa Abrháma Cesta do Jiljí.

Parafráze Rockujeme nás přenese do přístavní hospůdky mezi kamarády vodáky a v melodickém duchu Smells Like Teen Spirit se všichni držíme za ramena a užíváme si pohodovej svět.

Lehké funky o těžkém životě fírů Vlečka, připomíná silné pouto mezi vodáky a železnicí, i když je textově usazeno do Mostecké hnědouhelné pánve.

Nad skálou houká sova a červánky ozáří vodní hladinu ohnivou iluzí. Opět vokálně velmi zdařilý ploužák, harmonie příjemně dovádí a noční pták ať klidně zahálí.

Každý z nás bude jednou Starej pes, co kdysi sjel nejeden jez. Lehce Kabátovsky laděný rokec o všech pařezovitých dobrácích od kosti, co mají velký srdce, ale starým kouskům už je nikdo nenaučí.

Život nejen na vodě má i své temné stránky. Respekt a úcta k životu, cesta na druhý břeh a stesk po našich zesnulých zrcadlí Natálie, inspirovaná skutečným příběhem čtrnáctileté tragicky zesnulé kamarádky.

Závěrem na místo kanadské noci zazní hymna pijáků z Kentucky, bujarý Jim Beam. Cover od skupiny Peater´s Band v beatové aranži snoubí veškerou energii řeky, společných zážitků, rozmarů počasí a především pohody, která nás provází celým CD Léto na vodě.

Zpívali a na kytaru hráli Martin Kozlok a Richard Záhrobský, hluboce zněl na basu Tomáš Pošvanc a do cajonu zářezy sázel Roman Barák.

BA back CD