Motorband – Made In Germany 30th Anniversary

  • Číst 8561 krát

Nikdy snad nebyl Matejčíkův Motorband silnější, než v éře alba Made In Germany, které se v té době nahrávalo v zemi tehdy metalu zaslíbené – Německu.
Po 30ti letech se dočkalo reedice a shodou okolností opět v době, kdy má Máča hodně silnou sestavu a klip Pravda nebo lež je příslibem výborného alba, alespoň pro mne.
Asi nemá význam podrobně pitvat 30 let staré album, kterému „zub času“ neubral nic na dynamice, dravosti a energii, která se z alba valí a které se zapsalo do našich rockových dějin. Máča uměl a ukázal, že stále umí napsat hodně silné melodie ať už od úvodního nářezu Rudej blázen, přes Baletku Táňu až třeba po mega hit Mše za vítězství se stadionovým popěvkem. Celou deskou provází neuvěřitelný cit pro muziku, refrény a tady byl Motorband jedno tělo, jedna duše a je to z celého alba znát.
O hlasové vyjimečnosti Kamila Střihavky není třeba také psát, o to je zajímavější, že se Kamil k metalu nikdy nehlásil a svou sólo kariéru jde jinou cestou. Každopádně na albu Made In Germany zvedl pro další pěvce Motorbandu laťku hodně vysoko a velkou šanci srovnat skóre má nynější vokalista Láďa Korbel.
Made In Germany osobně řadím k takovým pokladům, jako jsou Anděl na útěku, Apage Satanas a na nové album Motorbandu se těším a doufám, že bude „Máčaband“ katapultovat tam, kam už dlouho patří.