Electric Lady Wicked - EP 2018

  • Číst 7469 krát

Pětiskladbové EP se mi dostalo k poslechu. Zase si rozšířím trochu obzory.
Electric Lady je trio kolem zpěvačky a kytaristky Terezy Rays ( Tereza Hrubanová).
Máme zde mix funky a rocku a Tereza byla sbírat dojmy i zkušenosti v USA.
Nahrávce není asi co vytknout. Pokud je to tedy vaše škatulka. Já s tím trošku bojuji. Ve funky se nevyznám, ale celkově v tom cítím rockové kořeny někde poblíž Lennyho Kravitze apod. Možná dokonce i Hendrixe plus ty funky a až diskotékové prvky. Je tu jasné zaměření vytvořit co nejlíp prodejnou nahrávku, promo pro showbusiness. Tereza se tím směrem prezentuje a má k tomu v kapele dva výborné sekundanty. Osobně mi asi ty funky prvky vadí, nebo minimálně mě neoslovují, tudíž se k nim nemůžu moc vyjádřit. Možná je třeba to vstřebávat postupně delší čas. Pokud se ale budu soustředit na bicí, basu a kytaru, musím říct, že to triu hraje absolutně parádně.
Producer je otvírák a klipovka a naznačí, kterým směrem se tu vydáme. Naznačí, ale neřekne vše. Druhá skladba, Castle of Sand je z roku 2017 a je úplně jiná, než ostatní čtyři skladby na tomto EP.
Třetí My guitar má klidnější sloky a údernější refrén. Na téhle písničce mě nejvíc baví basa.
Muzikantsky je to fakt super a právě tahle písnička se mi asi líbí nejvíc. Poslední z pěti skladeb je klidnější a docela příjemná písnička A part of my heart. Pokud bych si měl vybrat dvě skladby, tak tato bude ta druhá.
Těžko se mi tato muzika pro vaší představu někam zařazuje. Můžete se podívat na video z Colours of Ostrava. To je možná typická akce pro takovouhle kapelu.
Aktuálně je ale můžete vidět na akcích s Wohnout a můžete posoudit sami.

https://bandzone.cz/iamelectriclady

Mějte se.
Pro Rockpalace Petr Kohoutek