Singl Trilobit rock

  • Číst 7585 krát

Skupina Trilobit rock o sobě uvádí, že pochází z okolí hradu Hazmburk, tedy z krajiny kolem Libochovic v Ústeckém kraji. Ale o středověk na aktuálním singlu kapely rozhodně nejde. V případě Trilobitu nejde ani o vyhynulého a zkamenělého láčkovce.

Kapela hraje v sestavě Bohouš David – kytara, zpěv, hudba, texty a jediný zakládající člen Trilobitu. Michal Kuna – zpěv, Luboš Poupa – bicí. Jeremiáš Todt – basa.

Trilobit rock vydal v roce 2019 eponymní singl s pěti písněmi. Nahrávka vznikla pod taktovkou Leo Holana, takže má moderní zvuk. Ve svém archivu jsem našel ještě jednu nahrávku Trilobit rock. Ta se jmenovala „Člověk“. A titulní song je i na aktuálním počinu.

Ten přináší na ploše devatenácti minut pohodový rock. Zatímco úvodní „Hlas“ kolem mých uší tak nějak prošumí, následující balada „Jedno místo znám“ je úplně jiný kafe. To je takový v dobrém slova smyslu cajdák, který se mi prostě líbí. Bicí jsou zde nahrané tak, že mi připomínají model Metallicy.

Dalším songem je „Vyznání“ s trošku dětinským textem, ale tohle se bude asi fanouškům líbit. Je to taková motorkářská hymna. Jen ten text je prostě takovej divnej, jako ten vrchní. Džíny a tričko. Uhh. „Slunečnej den“ je takovej sluníčkovej. Příjemný rock, ale nic víc. Asi nejtemnější záležitostí tohoto mini alba je závěrečný „Člověk“. Tenhle text tne do živého.

Jo, abych nezapomněl. Singl je ke stažení na stránkách www.trilobit-rock.cz

Pro Rockpalace Honza Holý