Lucrezia Borgia – Hoj, Velká Moravo

  • Číst 7890 krát

Tah na branku, nápady, inspirace a dokonalost autora Antonína Macečka jsou až neuvěřitelné. Co CD Lucrezie, to klenot do sbírky. Luxusní, výpravné booklety (na tomto CD má 36 stran) nemají snad mimo CD Bratrstva Luny u nás obdoby. Stejně tak to platí o nový počin – Hoj, Velká Moravo

Nová kolekce 14. písní vzdává hold rodné Moravě ve všech podobách. Ať už v podobě písní lyrických nebo zhudebněných velkých okamžiků. Hudba dokonalá, dokonalé výkony – vždyť Jirka Zonyga je pro mne pěveckým pojmem a host Milan Schelinger taktéž (ukáže se v jednom z duetů právě se Zanygou.

CD bych řadil k folk rocku, hudební krásné a silné motivy, výborné texty, JEN slovo Morava zazní na desce tolikrát, především v titulce, až mi pomalu lezlo krkem.

Na CD se projdeme historií Moravy od Sáma, přes krále Přemysla Otakara, k bitvě u Chlumce v roce 1126. Nemůžou chybět slavní a věhlasní věrozvěsti Cyril a Metoděj. Uslyšíte pověst o Ječmínkovi a slavných prutech Svatopluka … vše prezentováno silným až elektrizujícím hlasem Jirky Zonygy, místy mu vypomůže již zmíněný Milan Schelinger, Klára Vojáčková nebo Iva Landová.

Prostě deset z deseti. Tenhle „dějepis“ musí každého bavit a mně nezbývá než se těšit, s jakým dalším velkolepým dílem autor přijde příště.