Menhir na nové desce hraje moderní rock

  • Číst 8050 krát

Českobudějovický Menhir mě svou čtvrtou deskou velmi příjemně překvapil. Kapelu jsem před časem viděl jako předskokana Arakainu a už tenkrát se mi dost líbila. Novinka „Na křídlech spásy“ se poslouchá hodně dobře.
Nahrávka začíná „Gamerem“, který je věnovaný novodobým hráčům na sociálních sítích. Svět je plnej fejků. A virtuální svět je jeden velkej fejk. Kdo žije v ve „virtualitě“ je podle mě chudák.
Hodně se mi líbí „Na křídlech“. To je poctivý hard rock s pěkným refrénem, a právě tady kapela tak nějak fajnově zjemňuje svůj projev. Tohle by se mělo líbit. Následující „Nelhář“ je pěkně rychlá vypalovačka. „Anděl“ má refrén, který se zarývá do kůže. Ta slova by se dala tesat do kamene. Důvod k tomu máš! A ten dlouze opakovaný riff kytar jde přímo do masa. Parádní záležitost. „Vesmír“ začíná mluveným slovem, které přejde plynule ve zpěv. To je zajímavé pojetí. Velmi temné „Sny“ překvapí mohutným sborem. Jinak je to taková vybrnkávačka, ale ten chorál nemá chybu.
„Jak dlouho ještě“ je trošku na ekologickou notičku, ale opět musím konstatovat, refrén nemá chybu a je hodně silný. „Kriminál“ začíná takový divným rapem, tady kapela trošku sklouzla k metal coru. Tohle není nic pro mě.
Celkově se jedná o silný materiál plný vynikajících refrénů a melodických vyhrávek. Velice moderní rocková muzika na pomezí metalu a metalcoru. Tvrdá i melodická. Jedna kytara, basa, bicí a zpěv, žádná cingrlátka. Velmi dobře poslouchatelná muzika. Tři šikovní muzikanti a dost! Pánové a dámo, tleskám. Mile jste mě překvapili.
Pro Rockpalace Honza Holý