BASTARD CD: Na start !

  • Číst 6267 krát

Tady si troufnu napsat, že už první akord této pěti skladbové nahrávky vám ukáže, že zvukově se budeme tentokrát pohybovat na profesionální úrovni.
V životopisech členů kapely jsou skupiny jako Doga, Citron, Accept revival, tak tím je víceméně dáno, kudy se budeme tentokrát ubírat.
Zvukově není do čeho rejpat. Charakteristik zvuku se dá udělat samozřejmě nespočet, ale zvuk je tady takový, jaký je, a myslím, že je velmi dobrý. Přijde mi, že nejblíž má k těm zmíněným Accept, ale tak v období, kdy hráli s jednou kytarou a novějším. Třeba se ale pletu. Stejně tak určitá „šlapavost“ v písničkách je přítomna. Dvě z pěti písní jsou živáky a i tady je zvuk velmi dobrý.
To samé platí pro samotné muzikanty. Kapela šlape a zkušenosti jsou slyšet.
První skladba Soudný den je o útoku ufonů. Já se s nimi moc nevídám, tak k tomu útoku vám nic víc nepovím, ani neporadím.
Druhá skladba, Báječný plán by byla fajn, ale nelíbí se mi text. Texty celkově jsou možná pro kapelu méně důležité, než muzika. Většinou se tu řeší to, co se vejde někam mezi „pivo a ženský“.
To je ale možná hlavně otázka subjektivního vkusu.
Nejvíc se mi líbí klipovka Měj se fajn. To je „Baltesovka“ jak vyšitá. To ale myslím fakt v dobrém.
Vlastně mi vadí jen dvě věci.
Přimlouval bych se za třeba ne jiné, ale nějak líp zpracované texty. Co mě ale vysloveně štve je téměř neustálé vibráto ve zpěvu. To je snad v každé třetí větě a dotaženo k takové dokonalosti, že připomíná zpomalující se kazetu. Jak to zní, starší z nás určitě aspoň jednou zažili. Pominu zde to, že je to už dva roky stará nahrávka i když se mi dostala do ruky teď.
Ale jinak ano. Slyšel jsem to celé poctivě asi desetkrát, a pokud jste na klasické hard and heavy, tak tady si pro sebe něco najdete.

Pro Rockpalace Petr Kohoutek