Podivná Hora Ruit

  • Číst 2123 krát

Děčínská kapela s netradičním názvem Hora Ruit (v holandštině je to snad Diamant ďábla, ale věře překladači) vydala debutové EP Absolutní nula. Jedná se o nováčky na naší scéně. Ípko vyšlo 25. ledna 2019 a v ten samý den se uskutečnil jeho křest, který byl vůbec prvním koncertem kapely.
Hora Ruit povstala z kapely Vodopaad. Poslední koncert „Vodníků“ se stal prvním Hory Ruit. Skupina nahrála desku v sestavě Kolousch – zpěv, Gondis – kytara, Satanda – baskytara a Levi – bicí. Podle fotky se jedná o protřelé harcovníky, žádné zelenáče.
Kdybych měl škatulkovat tak je to takový rock nebo metal. Celkově mě první poslech moc nenadchnul. Ale při druhém pokusu už to bylo lepší. Devatenáctiminutová nahrávka vznikla ve známém studiu HellSound, ze kterého vzešel solidní zvuk.
Líbí se mi hravý text závěrečného songu „Já nic, já muzikant“, ale třeba slova titulní „Absolutní nula“ mi přijdou divný. Zvláštní název kapely, zvláštní texty, velmi zvláštní hudba.
Jsem zvědav, jestli se nové jméno na scéně uchytí. V každém případě to klukům přeju, není to špatná muzika, ale taky to není můj šálek kafe.
Howgh
Pro Rockpalace Honza Holý