Nebudete věřit, díky čemu vzniklo album Grady Ann

  • Číst 2407 krát

Náš redakční kolega Petr „Šošon“ Hůrka válí na bicí v západočeské kapele Grady Ann, která právě vydala první nahrávku označenou prostě „No. 1“.

Jedná se o poctivý hard rock, který přináší na ploše 33 minut deset skladeb. Vznik tohoto disku provází takřka neuvěřitelná historka. Nejmenovaná televize vysílá reality show „Utajený šéf“ a zde došlo i na opravdové sračky, které toto masmédium protěžuje. Šlo o hovna, respektive šéfa firmy Toi Toi, kterou vám asi nemusím představovat. No a pro Toiky pracuje Jozzef „Pepíček“ Bárta, zpěvák Grady Ann. Pracuje tak svědomitě, že mu šéf za jeho práci slíbil vydat cédé. Opravdu zvláštní story, ale je to pravda pravdivá. Díky sponzoringu Toi Toi vzniklo tohle album. Nevěříte? Zeptejte se obou aktérů.

Kapela se převážně prezentuje vlastní tvorbou, ale nechybí ani jedna coververze Grave Digger. Jejich „Heavy metal breakdown“ Grady Ann předělali jako Apetit. „Zelí si pak přidám“ se zpívá v refrénu. No, nic proti gustu, ale tohle je trošku přes čáru. Šílenější verzi bych asi těžko pohledal.

Kromě Pepy a Šošona, skupinu tvoří kytaristé Martin Voráček a Jirka Matoušek, basák Honza „Dibec“ Votýpka a druhý zpěvák Petr „Šíša“ Šperl.

Líbí se mi taková šlapavá a přitom baladická kompozice „Zavírám oči“, ale věřte, že to není žádný tuctový cajdák. Zajímavý rytmus mají „Loutky“ a totéž se dá říct o jejich textu. A docela pěkný kvapíkem je „Nekromant“.

Zhudebnění se dočkal i hororový příběh „Studna“. Něco podobného jistě znáte z bolševického seriálu Major Zeman, ale tady je to spíš o vládě lží. Tak mě napadá, že v téhle republice je lež normální. Stačí se podívat na naší „slavnou“ vládu. Sorry jako, už si dám pozor na politiku, ale tuto souvislost nešlo přejít.

Grady Ann nejsou žádní cucáci, jsou to životem protřelí muzikanti, který si vydáním disku splnili sen. Jsem rád, že se sny občas splní. Klukům to rozhodně přeju.

Pro Rockpalace Honza Holý