Vychází výborná kniha Marshally nadoraz – Radek Diestler

  • Číst 2995 krát

Radka pamatuju ještě z doby, kdy se motal okolo tehdejšího Rock Reportu – ten byl ještě opravdu ryze rockový časopis a v prvních fázích dokonce černobílý. Už tehdy Radek zajímal o regionální kapely a zadával mému kamarádovi grafikovi zakázky na obaly demo kazet Západočeských kapel (namátkou Band nebo Cassiopeia). Knihu tedy psal opravdu fundovaný člověk a znalec „poměrů“.
Marshally na doraz jsou knihou o historii bigbítu v západních Čechách. Jsou projektem, který svým záběrem nemá České republice sobě rovného. Vypráví o rockových skupinách a dění na celém území bývalého Západočeského kraje v letech 1960-2000 a klade důraz na příběhy a vyprávění těch, kteří byli u toho. Přináší příběhy známých i dávno zapomenutých skupin. Rozhovory s jejich členy jsou kombinovány s důkladným výzkumem archivů a soukromých sbírek. Připomínají důležitá místa, události i postavy v zákulisí. Marshally na doraz jsou kusem historie českého Západu v posledních letech minulého tisíciletí a kusem mládí většiny z nás. (tolik slovo distributorů).
Já jen dodám, že kniha je fantastická a neuvěřitelně podrobná, a ty kapely, co se motaly okolo Plzně a zanechaly po sobě aspoň nějakou stopu, tu najdete opravdu všechny a je jich pár stovek.
Kniha určitě nebude chybět v knihovně žádného správného rockera, který se jen trošku zajímá o historii našeho bigbítu.
Kniha je ve formátu A4, pevná vazba i desky, kvalitní papír a že tam najdete spoustu dobových fotografií a plakátů ani nemusím zmiňovat. Neuvěřitelně parádní počin!!!
Radek je autorem i jiných knih, mimo jiné napsal knihu o Třech sestrách.

Poslechněte si rozhovor plný raritních hudebních ukázek z archivu Českého rozhlasu Plzeň!