VYCHÁZÍ KNIHA VZPOMÍNEK JINDRY VOBOŘILA „ŽIŽKOVSKÁ OPERA“

  • Číst 2529 krát

Literatura českého bigbítu, se rozšířila o knihu vzpomínek jedné z jeho významných postav, kytaristy a zpěváka Jindry Vobořila.
“Mám napsanou takovou knihu vzpomínek, ale pořád nějak váhám s uveřejněním, protože jednak někteří lidé, o kterých tam mluvím ještě žijí a mohli by mě přejet autem a potom taky nevím, jestli to dnešní lidi zajímá..”, prohlašoval ještě před půl rokem Jindra Vobořil ale to už neplatí, ledy se pohnuly a kniha jeho vzpomínek nyní vychází!

Kniha se jmenuje „ŽIŽKOVSKÁ OPERA“ a obsahuje především informace o Jindrově hudební dráze a samozřejmě i dětství a mládí na pražském Žižkově. První část je věnována trochu i historii rodiny Vobořilů, trampskému životu a fotbalu na žižkovské Baklovce, kterou tady poutavě vylíčil Jindrův otec.

V dalších kapitolách pak Jindra popisuje začátek své hudební kariéry a počátky big-beatu v Praze vůbec. Přes své působení v kapelách jako jsou Shut Up, Bacily, Gen, Pumpa, Los Vobos, a účinkování v rockových operách Jesus Christ Superstar a Evita, až po dnešní dny, kdy Jindra spolupracuje s kapelami Česká trojka, Marma Kansas Revival a Parademarche.

Značná část vzpomínek je věnována i vystupování ve „spřátelených bratrských“ státech. Kniha je doplněna výčtem Jindrových aparatur a nástrojů, které během své kariéry používal a jako bonus je zde i humorná vzpomínka na zvířátka, se kterými se Jindra za ta léta potkal. Knihu uzavírá bohatá obrazová příloha.

Jeden z impulzů pro vznik této knihy bylo i uveřejňování ukázek z Jindrových vzpomínek, které na stránkách hudebního portálu REGIOLIST MUSIC redigoval Petr Bryk, který nakonec poskytl i titulní fotografii na obálku knihy.

K realizaci knihy pak přispěli i další dva milovníci rockové muziky – Jirka Střemcha z firmy SAKOL a zpěvák litomyšlské kapely Night´s Joy – Míra Hájek. Všichni tito zmínění pánové se toho zúčastnili naprosto nezištně, pouze z čisté lásky k hudbě, a proto jim patří velký dík!

Knihu vydanou v limitované edici, která vám bude zaslána na dobírku a na přání i s věnováním, můžete objednávat na emailové adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo prostřednictvím zpráv na Facebookovém profilu Jindry Vobořila. Po dohodě lze knihu také zakoupit a převzít osobně. Cena knihy 350,- Kč.

zdroj : http://regiolist.czhttp://regiolist.cz