Def Leppard v O2 aréně

  • Číst 2880 krát

Minulý den zažila stověžatá matička Praha hned dva velké rockové koncerty. Nejprve to byl pondělní koncert Whitesnake/Def Leppard v O2 aréně a o dva dny později na Slavii jedna ze zastávek při posledním turné největšího cirkusu Ameriky – kapely Kiss.
Pondělní slušně zaplněná O2 hala dávala tušit výborný hudební zážitek. Vždyť dvojkoncert Whitesnake/ Def Leppard se stal lákadlem pro mnohé rockery.
Whitesnake odpálili svůj set přesně na čas a poctivě se drželi zaslaného setlistu. Úvod patřil Bad Boys a pak už vše jelo jako po másle. Slide It in, Love Aint No Stranger, přes novinku Hey You… až po úspěšnou klipovku Here I Go Again a závěr patřil Still Of The Night. Kapela předvedla parádní hard rock a Coverdale se opět obklopil schopnými spoluhráči. Koliká změna je to v táboře „Bílého hada“? Z jmen, která figurovala na LP, které jsem si v roce 81 přivezl z bývalé Jugoslávie tam nezůstal mimo Davida, který stále dobře vypadá, nikdo. Kapela se obešla bez zbytečných efektů. Jen při aktuálním songu se měnilo pozadí s obalem alba, z kterého song byl. Na můj vkus mi chyběly ty rané hity právě z alb Ready An´ Willing nebo Come An´ Get It, ale i tak se mi „Had“ líbil víc, než jeho předešlý pražský koncert. Kapela se rozloučila za zvuku We Wish You Well, který už zněl ze záznamu.
Pak už přišla chvíle pro „Leopardy“. Desítky ledkových obrazovek a nasvícené pódium dávalo tušit větší show než u veteránů Whitesnake. Jestli se Whitesnake drželi oficiální playlistu, tak Leppardi si dělali s pořadí skladeb, co chtěli. Celou show odstartoval Rocket z Pyrománie, místo avízované Woman. Pyromanie otevřela Elliottovi a spol. v roce 1983 dveře do světa. I když z prapůvodní sestavy tak zůstal s Ellliottem jen Rick Savage, kteří v roce 1977 Leppard zakládají. Na doplnění sestavy s jakou se Leppard v Praze představil – Phil Collen – kytara (přišel do DF v roce 82), Vivian Campbell kytarový mág (kdysi hrával třeba s Dio, Whitesnake nebo Sweet Savage), Rick Allen bicí – od roku 79, zmíněný Savage basa a Elliott zpěv. Kapela hrála skladby z alb High n Dry (které mám raději než Pyrománii), Pyromania, Hysteria a Adrenalize a přehrála všechy hity z těchto alb – Animal, Foolin´, poprvé v Praze zaznělo When Love And Hate Collide a Man Enough, u Love Bites použili laserové show, stejně jako u Pour Some Sugar…. Ale! Whitesnake měli parádní zvuk, ale tady Leppardy zvukař „zaříznul“, aspoň v naší sekci byl zvuk přehlušená koule. Černá kaňka na jinak výborném výkonu Def Leppard, kde uplynulý čas prezentoval jen úbytek vlasů této někdejší legendy NWOBHM.

Foto: zdroj internet