Natřískané plzeňské Depo ukázalo, kam Trautenberk patří

  • Číst 6627 krát

Aneb z klubů do hal, by se dal nazvat dnešní titulek.
Díky firemnímu večírku se do Depa, kde to hučí jako v úlu, dostáváme krátce po půl deváté. Procházíme akreditací (Dálo děkujeme) a jsme v narvané hale. Ač je venku mrazík, tady je příjemně vytopeno, zůstáváme stát v poklidu vzadu. Nastává tma a dnešní show začíná, a že je to tanec!!
Velkolepé pódium, parádní světla a výborný zvuk. Kuba hubou mele, Kus Aničky. Osvědčené songy padají jeden za druhým…. Světla bičují stage, mlhou se nešetří, lidi řvou, podupávají, tancují, skáčou a co je příjemné, když se okolo rozhlížím, vidím zastoupené všechny generace, které se perfektně baví, stejně jako my. Že Trautenberk opravdu umí napsat až stadionové halekačky, se opět ukazuje nyní v praxi, kdy se refrény nesou halou jak z pódia, tak od nás na pódium…když jsem hladovej, tak jsem nervóózníííí a po ránu velkej hlad mám…..
Než se stačím rozkoukat a nasát atmosféru, přichází zlatý hřeb večera, na stage mimo kapely přicházejí hosté – pán hor, sám Krakonoš, Veronika Borovcová alias Supice ze slavných Tří sester a Honza Protheus Macků z neméně slavných Dymytry. Padá velká plachta k Jemnostsvět turné za kapelou, která se tímto stává minulostí a je nahrazena aktuální obří plachtou, s tématem obalu nového CD – Ticho nad pekáčem, které se kapela právě chystá pokřtít. Kmotr Protheus a kmotra Supice popřejí vše nej nej, bouchnou bublinky a CD plachtí mezi les zdvižených rukou, ale jen jeden šťastlivec si může odnést vzácný artefakt z dnešního večera. A rock n rollová jízda může pokračovat dál!!

IMG 1273
Chyť a pusť na pánev jí pust, začíná další blok dnešního super večera a kapela do nás „střílí“ song z nového alba. Dej si pozor na satana, které Prasopes doprovází zdviženými prsty ruky, známé to gesto metalových fans, následná ústní přestřelka mezi Horstem a zemským radou, čí pak že je vlastně Anička přeroste v další rozverný song - Anička. Zklidnění atmosféry přispěje titulní „táboráková“  s akustickým nádechem Ticho nad pekáčem, které dominuje  harmonika Supice. Na plný plyn kapela špape opět s panem Pilousem, který s kapelou odzpívá Protheus a rocková lokomotiva Trautenberk se řítí Depem dál. V Potužníkovi jsou nad hlavy davu vystřeleny papírové konfety, které se pomalu snáší na naše hlavy.

IMG 1275

Klobáseň, Pán udíren. Mou oblíbenou Netáhlo si příjde Supice zazpívat opět s kapelou. Oba hlavní aktéři hecují dav k dalšímu refrénu, každý má svou slabiku a tak se halou nese sle (levá strana Prasopes) pička – (pravá strana Horst) a ve finále je to Slepička. Klipovka Pot pot a je tu závěr Hajnej co je hovado a žere psy, to už haleká i obsluha občerstvení. Dav si ale vydupal přídavek a rozdováděným Depem se nese Himlhergotdonrvetr….

IMG 1290

Co dodat, parádní večer s úžasnou atmosférou a s fantastickým jak hudebním, tak vizuálním zážitkem. Výkony všech naprosto špičkové. V kapele jsou opravdu dobří instrumentalisté. Co dělá Trautenberk hvězdným a vyjímečným, je souhra a souznění obou vokalistů a jejich smysl pro humor, včetně veselých vsuvek mezi skladbami. Jak velký cit pro slovíčka kapela má (nebo její textaři) se mi opět potvrdilo dnešní večer naživo! Ona třeba někde na netu kritizovaná Chyť a pust pro své rýmy v živém podání a střídání vokalistů má neuvěřitelné kouzlo umocněné varietními kousky obou „komediantů“. Ale! Kapela hraje a zpívá pro lidi, ne kritikům, a lidé se dnes náramně společně s námi bavili dokonale, tančili, skákali a zpívali. Překvapilo mě, že ač je nové album venku pár dní, přesto všichni pěli nápěvky a popěvky společně s kapelou. Co víc je důkazem, že kapela jede na správné koleji. Co mě ale praštilo kladně do uší je rozdíl, a troufnu si říci markantní, nové tvorby, proti starším flákům. Songy z nové desky se mi zdají živější, čitelnější, pestřejší, modernější a je vidět, že se kapela dostala zase o kus dál. Nezbývá než poděkovat za výborný večer a kdo nemáte na dnešní sobotní večer nic naplánováno, zaběhněte na přidaný koncert do plzeňského Depa (pár lístků prý ještě je), nebudete litovat!!