Horizont se chystá do Slavičína

  • Číst 8045 krát

“DOKUD DÝCHÁME, TAK NÁŠÍM MOTOREM PRO HUDBU JSOU LIDI. PISNIČKA CHCE TRPĚLIVOST, TO JE NAŠE DOMÉNA.” hlásí frontman kapely Horizont Lukáš Fojtů.

Na východu naší krásné země se pravidelně připomíná rocková partička se zvučným a rázným názvem Horizont. Že jste ještě neslyšeli? Tak určitě skočte na nějakou platformu a poslechněte Vzkaz v lahvi, Naruby, nebo třeba Správný směr.

Kapela ovšem hlásí několik novinek.

První začneme velkým koncertem ve Slavičíně. Že se toho kluci nebojí, už jsme mohli pocítit minulý rok. Uspořádali totiž koncert v místním kulturáku napříč restrikcím doslova za minutku dvanáct. Pod pojmem minutka si představte dva dny do absolutního zákazu. Zákonodárci vyhlášením plošných opatření, platících od 28.9. zakazovali veškeré kulturní akce. Horizont v pátek 25.9. stihl koncert na knap. A že šlo o party jako hrom nebylo pochyb.

Teď je to jiné. Akce po roce bude opět ve Slavičíně, čili dá se hovořit o tom, že po roce se kapela vrací na místo činu. S sebou ale nebere jako minule jednu kapelu, ale rovnou dvě. První je místní stálice, parta matadorů, kapela Ocelot. Druhé jméno je zlínská formace s názvem PREMIER. To napovídá, že třetí pátek v tomto měsíci bude opravdu převelice záživný večer. 15. 10. jsou připraveny novinky z desky, jejiž obal spatřil světlo světa před týnem. “Svět jedniček a nul” kapely Premier je novinkou číslo jedna. A druhá jsou nové skladby z připravované desky kapely Horizont.

Ano čtete dobře. Háčka připravují album.

,,Necháváme si čas. Už dlouho to máme na pořadu témat našich dialogů v kapele. Chceme si stále udržet kvalitu, se kterou je spojen čas, který investujeme do skladeb než jdou takzvaně “ven” a fanoušci si je mohou poslechnout. Trvá opravdu dlouho, než je písnička vyladěna. To se nám už několikrát potvrdilo. Chce to trpělivost." říká frontman kapely Lukáš Fojtů.

Ptali jsme se ještě na nové album. ,,Zatím mohu jen prozradit, že budou dvě, které ve Slavičíně uslyšíte. Závod o život je jedna z prvních, kterou máme v playlistu a druhou skladbou bude Dokud dýchám. První zmíněná je přímočará, rázná a druhá je poděkování přímo pro naše fandy. Obecně se v ní jedná o upřímné vyjádření pocitu muzikanta. Dokud dýcháme, tak jedním z našich plamenů v srdci je dělat muziku pro lidi."

Zpěvák Lukáš vás zve 15.10. na koncert kapely Ocelot, Premier a Horizontu. Program začíná od 19:00.

koncert photoshop final 2021