Limitovaný předprodej pokračuje

  • Číst 7536 krát

Vážení přátelé,

většina vyznavačů rockové muziky si klade otázku, jaký asi bude festivalový rok 2021. Navzdory mnoha přáním se upřímně domnívám, že odpověď na ni v tuto chvíli nezná nikdo.

Letošní festivaly napříč celou Evropou i přes dlouhodobou přípravu popadaly jako mouchy v létě. I náš 9. ročník The Legends Rock Festu musel být z důvodu omezené kapacity pro naše setkávání přeložen na rok 2021. Nicméně jsme rádi, že jsme pro vás s nasazením všech sil a při omezené kapacitě 1000 účastníků mohli potěšit alespoň dvěma akcemi. Ale nejsme určitě jediní, kdo téměř s jistotou věřili, že v září 2020 bude již vše v pohodě. Leč nestalo se. Situace z jara se opakuje i na podzim.

A právě v tomto ohledu nechceme stavět vzdušené zámky, ale současně nedokážeme sedět se založenýma rukama a čekat další půlrok, co bude – a pak nic pořádně nestihnout. Nadále zůstáváme optimisty, současně však musíme být maximálně realističtí. K čemu jsme v tomto směru dospěli?

Z dostupných informací se neoficiálně dozvídáme, že organizátoři velkých festivalů v zahraničí nebudou pro rok 2021 opětovně riskovat jejich zákaz, a proto je plánují rovnou až pro rok 2022 (v USA prý dokonce pro rok 2023). Na druhou stranu je pro nás všechny těžko představitelné, že by žádné akce v roce 2021 včetně sportu a jiného společenského vyžití nemohly proběhnout. Horším scénářem pro kulturu by byl snad už jen její konečný skon. Plně proto věříme, že ,,přinejmenším“ model letošního léta bude uvolněn.

Za daných okolností jsme se rozhodli pro následující postup:

Festival, jak jej známe, bude opět dvoudenní. K dnešnímu dni bylo pro rok 2020 prodáno určité množství vstupenek. Celofestivalové vstupenky pro rok 2020 tedy zůstávají v platnosti pro rok 2021. Nicméně s ohledem na potenciální omezení kapacity jsou celofestivalové vstupenky vyprodané. A právě proto, aby festival mohl proběhnout, netroufneme si do prodeje uvolnit více než cca 800 ks samostatných vstupenek, pro každý z festivalových dnů zvlášť. Tedy 800 ks pro pátek, 800 ks pro sobotu. Kdo budete chtít udělat radost nákupem jednodenních vstupenek někomu blízkému, i pro jednodenní vstupenky jsme připravili tradiční dárkové sety pro dva. Samostatné vstupenky si lze případně samozřejmě zajistit pro oba dny. Vše je dostupné online na našem festivalovém e-shopu zde.

Po dohodě se všemi spřátelenými kolegy nám všem tento popsaný postup vychází jako nejvíce seriózní a nejvíce možný. Neboli – dává vám potenciální jistotu, že se festivalu budete moci zúčastnit, neboť navrženým postupem vytváříme maximálně reálné předpoklady, že fest proběhne. Když se situace zlepší a umožní účast většího počtu účastníků, budeme pochopitelně obratem reagovat. Pro teď ale jednoznačně platí, že štěstí přeje připraveným – tedy i těm, kteří si včas zajistí vstupenky.

Vše, co činíme, děláme pro společnou radost. Přejme si proto, ať se sejdeme a užijeme si dva dny, pro které stojí za to žít.

Zdeněk Lhota
pořadatel