Loučení s létem v Hořicích přivítá kapely Žlutý pes či Gaia Mesiah v novém Areálu Zahrada

  • Číst 7828 krát

Ani jsme se nenadáli, a máme tu závěr letošní letní sezóny. Sezóny, která byla zcela jiná, než jsme kdy zažili. Bez velkých festivalů, bez tisícihlavých kulturních akcí pod širým nebem, jak jsme byli doposud zvyklí. Menší podujetí se ale pořádají, a tak i organizační tým The Legends Rock Festu v Hořicích na sobotu 12. září připravil akci s příznačným názvem Loučení s létem.

Areál Zahrada: nové, a zároveň prověřené místo pro kulturní akce

Akce je zcela nová a její první ročník proběhne taktéž ve zcela novém Areálu Zahrada v Hořicích. Návštěvníci letošního Malého velkého festu v Hořicích mohou potvrdit, že tento areál si na první pohled zamilovali. Právě na tomto červencovém jednodenním festivalu absolvoval areál i pořadatelé "křest ohněm", či spíše vodou z mraků, aby si vyzkoušeli všechno, co se může při venkovní akci přihodit - a dlužno dodat, že areál i tým obstáli na jedničku. Nyní se tedy v již prověřeném areálu mohou naplno vrhnout do pořádání této nové akce - za podpory vás fanoušků, kteří si na ni jistě letos i v příštích letech najdete cestu.

zahrada plan arealu web 724x422

Žlutý pes, Gaia Mesiah i Benefit s Daném Horynou

A kdo že tedy bude hrát? Zatímco The Legends Rockfest je koncipován především pro příznivce tvrdší muziky, je Loučení s létem akcí pohodovou, rodinnou, kde si každý přijde na to své. Nejvíce se fanoušci možná těší na kapelu Žlutý pes v čele s Ondřejem Hejmou, velmi zajímavé bude také vystoupení kapely Gaia Mesiah, která se před pár lety dala po delším čase opět dohromady. Bigbítová klasika bude mít zastoupení v podobě legendární, již padesátileté skupiny Benefit v čele s Danem Horynou. Přesvědčit vás přijede také kompletně dámská kapela The Agony, či hudební skupina Maximix čítající 25 členů ve věku 10 – 19 let. Od ní uslyšíte známé hity popu a rocku. O závěrečné vystoupení se postarají RCZ Rammstein Tribute Show, kteří předvedou představení plné efektů. Jak jsme u tohoto organizátora zvyklí, který startuje v 13 hod. (areál se otevírá ve 12 hod.), po celou dobu programu je zajištěno bohaté občerstvení.

orientacni plan louceni s letem web 724x724

Lístky i na místě

A to, co vás možná zajímá nejvíce: Vstupenky budou k dostání i na místě, tedy se nemusíte bát, že se na vás nedostane. Jistější pochopitelně je zařídit si je v předprodeji (například v síti Ticketstream), už proto, že i tato akce bude dle platného nařízení limitována počtem 1000 účastníků. Jinak ale platí, že na místě lístky budou. V sobotu 12. září na Zahradě se na vás těší organizační tým i kapely - ti všichni totiž věří, že se z této akce podaří vybudovat novou hudební a kulturní tradici města Hořic, jako se to již podařilo s The Legends Rockfestem.

lineup 2

Sylva Kaplanová