Deviant, Luděk Folkman a jejich Vltava

Teplická banda Deviant vydala nový klip s novým zpěvákem. Novým zpěvákem není nikdo jiný, než Luděk "Zetko" Folkman z Plzně.

Kapela Deviant má na kontě již dvě studiová alba. První album "Jsem to já" vyšlo v roce 2017. K albu byly natočeny dva klipy: Deviant a Reklamy. Na podzim roku 2019 vyšlo druhé studiové album: Co bude dál...?
Bohužel kapela neměla moc štěstí na zpěváky a krátce po natočení druhého alba museli kluci hledat nového frontmana. Luďana poznali na společném koncertu v mosteckém Rockáči, kde vystupoval s kapelou Velryba.
Tehdy si zakládají člen kapely, basák Ondra Duda, řekl, že tenhle hlas by se mu v Deviantu líbil. I Luďan si tehdy řekl, že by spolupráce s Deviantem nemusela být špatná. Nenápadně se už nějakou dobu poohlížel po další kapele, protože si ve Velrybě, která má jen pár koncertů do roka, připadal nevyužitý. O dva dny později se Luďan ozval na inzerát, slovo dalo slovo a po zkoušce nebylo co řešit. Zkoušení a koncerty bohužel přerušil koronavirus, ale i tohle období nová sestava přežila. Během karantény začal Luďan plodit jednu novou písničku za druhou a jelikož Deviant má čerstvě natočenou desku a třetí desku plánuje za dva až tři roky, začal si pohrávat s myšlenkou druhé sólové desky, na které by mu Deviant mohl hostovat. Dohoda klapla a Vltava je toho prvním důkazem. Nový zpěvák do kapely zapadl, jak hlasem, tak osobností a humorem a zdá se, že by nynější sestava Deviantu mohla vydržet.

Píseň Vltava byla nahrána během necelých tří hodin v Babylon Studios T. Raclavského. Klip se točil ve Lbíně u Teplic na říčce Bílině a za den bylo hotovo. Počasí nám přálo, užili jsme si spoustu legrace. Jsme rádi, že se natáčení zúčastnil bývalý zpěvák Maik Vitoušek, coby deviant.

Dále chceme poděkovat holkám, že nám klip hezky ozdobily, Flaxovi coby rybáři, Jirkovi za parádní kameru a střih, a všem ostatním, kteří se na klipu podíleli a pomohli nám. :)

Přejeme krásný zbytek léta a užijte si naši novou letní pecku.

Za Deviant:

Luděk "Zetko" Folkman, Jirka "Black" Černý, Kuba "Beroun" Novák, Tomáš "Kovťák" Kovtan a Ondra "Dederon" Duda