Rockování nad Olzou

  • Číst 5093 krát

4. ročník jednodenního rockového festivalu v příjemném prostřední rozlehlého parku A. Sikory v Českém Těšíně.

 Po třech úspěšných ročnících jednodenního rockového festivalu pod širým těšínským nebem pokračuje KaSS „Střelnice“ pod záštitou Města Český Těšín v pořádání této akce pro všechny fanoušky pořádné muziky i v roce 2018.

Čtvrtý ročník tentokrát nabídne i zahraniční hosty, kteří podpoří vydatný hudební program na velkém pódiu. Samozřejmě nebude chybět ani vynikající občerstvení u stánků v atraktivním prostředí parku A. Sikory

Sobota s magickým datem 18.8.2018 bude v Těšíně patřit jen a jen rockové muzice a jejím fanouškům. Od 13:30 se bude z parku A. Sikory do dálky ozývat mocný zpěv, dunění bubnů a řev elektrických kytar! Vše bude na správnou míru uvádět ostřílený moderátor Dr. Riff.
Jako první se na pódiu objeví mladá slovenská kapela Eufory, která si získává srdce všech fanoušků svým přístupem k provedení skladeb, zapojením a spoluprací s publikem a vynikající instrumentální vyzrálostí. V neposlední řadě se vyznačují fenomenálním zpěvem frontmana kapely, který připomíná nejlepší roky heavy a power metalu v podání Helloween, Iron Maiden či HammerFall.

Hned po úvodní kapele už nastoupí karvinští průkopníci heavy metalu, v nové sestavě a s novým vydaným albem – kapela Ingott!

ingott rockovani

V programu pak bude následovat parta brilantních hudebníků, kteří za sebou mají mnoho let zkušeností v různých rockových kapelách zvučných jmen, dohromady tvoří kapelu Bastard, která se po několika letech znovu vrací na rocková pódia.

Další kapelu snad není nutné ani představovat. Salamandra, ostravská melodic-speed metalová skupina. Na scéně působí již od roku 1998 a během své existence se propracovala na špičku metalových kapel v ČR, má na svém kontě šest řadových CD a pravidelně vystupuje na velkých hudebních festivalech a koncertech po boku nejslavnějších světových rockových kapel.

Festival poctí svým vystoupením i kapela Limetal, jejíž koncert bude obsahovat písně z první desky, debutového CD a zazní i skladby, jenž fanoušci znají z dřívějšího působiště členů Limetalu. Sestavu muzikantů doplní nová česká bubenická hvězda Veronika Lukešová, jež hraje s ikonami světového rocku, například muzikanty z Deep Purple, Helloween nebo Rainbow.

rockovaní03

Rockovou atmosféru na závěr ještě více rozvášní německý band Nitrogods, který dorazí z dalekého Hannoveru. Žánrově se kapela vrací k hudebním kořenům jednoduchého, bluesového, tvrdého Rock´n Rollu.

Stoletý park Adama Sikory v Českém Těšíně je jako stvořený pro konání podobných akcí. Díky revitalizaci, která zde proběhla v roce 2012, nabízí velké prostranství pro sport, odpočinek i zábavu. Okolí pódia navíc v den konání festivalu doplní stánky s občerstvením, takže pro dobrou náladu návštěvníků bude vše připraveno.

„Jsme nadšení z toho, že rockový festival si v Českém Těšíně našel své fanoušky a přilákal do parku A. Sikory tolik nadšených rockerů. V loňském roce park zaplnilo 3000 návštěvníků a my doufáme, že letos jich bude zase ještě víc!“, říká ředitelka KaSS „Střelnice“ Ing. Sabina Stiller a dodává „Velkou předností celého festivalu je jeho umístění v rozlehlém prostředí krásného parku Adama Sikory, kde lidé rádi tráví svůj volný čas a my sem můžeme přinést i trochu pořádné muziky. Stejně jako v předchozích letech ale budeme i letos návštěvníky festivalu nabádat k odpovědnosti za své chování vůči prostředí, ve kterém se festival nachází.“

rockovani 02

Protože je park opravdu krásným místem, kam chodí odpočívat rodiny s dětmi po celé léto, nese se festival v duchu ohleduplnosti vůči přírodě. Pro odpadky návštěvníků budou v prostoru parku na mnoha místech připraveny separační nádoby na tříděný odpad, a za sbírání plastových kelímků budou připraveny dokonce odměny. Pro dobrý pocit určitě nebude nutné docházet daleko.

Line-up:
13:30 Eufory (SK)
15:00 Ingott (CZ)
16:30 Bastard (CZ)
18:00 Salamandra (CZ)
19:30 Limetal (CZ)
21:00 Nitrogods (G)

Více informací:
Mgr. Marcela Faltová – Koordinační, projektový a programový pracovník
tel.: 733 530 840, e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
datum: 18. 8. 2018
kde: park A. Sikory, Český Těšín
kdy: 13:30 – 22:00
cena vstupenky: 50 Kč (předprodej) / 70 Kč (na místě)
Vstupenky v předprodeji jsou k dostání online na webu KaSS „Střelnice“.
www.kassct.cz