Ferat si chystá svůj vlastní pohřeb

  • Číst 6466 krát

Kdesi v zákulisí v hlavách bývalých i současných členů metalového Feratu, který dosáhl svého zenitu v 90.letech, dozrál nápad, který jim rozezněl pohřební zvony. Letos to je 30 let od vzniku Feratu a rok 2017 bude bude vytesán i na jejich náhrobním kameni. Oslava narozenin a zároveň i pohřební mejdan bude však ve velkém stylu, kde nikdo slzet nebude. Mám před sebou bubeníka Feratu Alana Reisicha a manažera Pavla Lebedu a budu si s nimi povídat o tom, co se tedy vlastně odehraje.

Tak kluci, proč jste se rozhodli, tak jak jste se rozhodli, že koncert k 30.výročí bude vlastně i ten váš poslední pod plachtou FERAT?
Alan: Každý z nás je stále sktivním muzikantem a všichni fungujeme i v jiných kapelách. Tak ten důvod je nedostatek času. I když se s klukama vídáme, Ferat jako kapela se od 90.let prakticky nesešel.

Říkáš, že jste se jako kapela nedokázali sejít. Ferat ale za poslední rok přece odehrál několik vystoupení.
Alan: Ano! To ale s původní tvorbou nemělo společného vůbec nic. Fanoušci, kteří na nás přišli, očekávali starý Ferat a písničky, které znali. My jsme jim to splnit nedokázali, tak odcházeli zklamáni. Právě ta odlišnost tvorby od původního Feratu dala podnět ke vzniku nového seskupení v úplně jiném kabátu, kde z nás vlastně funguje jen Ota Husák. Ta kapela se jmenuje Hi- Flay.

20527485 10207238471559251 906161882 n

Aha! A co tedy chystáte na rozloučenou?
Pavel: V sobotu 28.10. ve Velkém sále v Šeříkovce vystoupí Ferat v původní sestavě i se zpěvákem Marcelem Persym Šamanem. Bude to vzpomínkový koncert ke 30 letům skupiny a zároveň i poslední. Zazní tady všechny známé fláky Feratu a doufám, že tak konečně splníme přání našich fans, kteří si je přáli v minulém roce slyšet. Bohužel v poslední době hrála kapela tak odlišnou hudbu,že prostě nebylo možné to fanouškům dát. Proto vlastně padlo tohle rozhodnutí,udělat takový mejdan na rozloučenou jak pro nás, tak i pro fanoušky. Slibuji, že to nebude na ukulele někde u táboráku, ale v plné palbě v Šeříkovce!

A na co se tam tedy máme těšit?
Alan: Tak určitě na Marcela Šamana a stejně tak i na všechny členy Feratu v jeho historii,kteří již účast přislíbili. Zahrajeme všechny známé písničky postupně tak, jak vznikaly a hrát je budou právě ti muzikanti,co je v té době hrávali. Bude to tedy průřez celou érou kapely až do našeho „trashového období“. Celý večer odmoderuje Petr Korál z rádia Beat, který si s Marcelem jednu písničku také zazpívá. Fanoušci uslyší písničky jako je třeba Metalová holka, Hamty hamty nebo Brácha.

Budete mít i hosty. Kdo tedy ještě vystoupí?
Alan: Právě z důvodů, že celý večer proběhne v retro stylu 90.let, tak zahrají nám blízké party jako je FATA MORGANA a SAPON. Právě s nimi jsme v té době nejčastěji vystupovali. Když nad tím tak přemýšlím, je vlastně zázrak,že se všichni dokážeme díky našim hudebním aktivitám v jeden čas sejít. Nemůžeme plánovat do budoucna další koncerty a proto tenhle bude vyjímečný a poslední.

20543151 10207238469439198 296787394 o

Takže celá osnova tohoto „mejdla“ bude jaká?
Pavel: Celý večer odpálí kapela Sapon, pro který to bude jeden z prvních koncertů po letech stagnace. Po nich předvede svoji show Fata Morgana. Nakonec vystoupí Ferat postupně tak, jak šel čas a jak přicházeli a odcházeli všichni členové kapely.Jsou to jmenovitě-Marcel Persy Šaman, Alan Reisich, Michal Pošvář, Martin Ruttner, Roman Velinov, Ota Husák, Radek Kroc, Dan Krob, Leoš Válka a Dana Jelínková.

Kdo tedy nebude 28.10. v plzeňské Šeříkovce, podobný nášup už nezažije. Je to tak?
Alan: Přeně tak! Prostě, kdo chce naposledy vidět a zažít Ferat s Marcelem Šamanem a prožít s námi znovu 90.léta, má jedinou a poslední příležitast právě tady v Šeříkovce

Pavel: Vše máme na našem Facebooku a lze tam najít veškeré informace

Díky za rohovor kluci a přeji vám hodně lidí před podiem a budu vám držet palce, aby se vám tam nic nepodělalo a všechny jste tam rozsekali! Já tam určitě budu!

Pro Rockapalace Šošon

20562147 10207238468599177 69218769 n.gif