Vanaheim – věčná sláva až ke hvězdám

  • Číst 2577 krát

Kapela z Chlumce nad Cidlinou vzniká v prosinci roku 2015. Od té doby se kapela ubírá stále stejným směrem s různými klasickými prvky metalu. V květnu 2016 kapela vydává DEMO, které obsahuje tři písně a bylo natočeno ve studiu Smaragd records Olina Rokyty. O pár měsíců později se kapela zavírá k Olinovi opět do studia a natáčí kompletní CD, které obsahuje 10 songů a oficiálně světlo světa spatřuje v lednu 2017. Vanaheim je zřejmě ovlivněn severskou mytologijí, proto asi ten viking na obalu. A v Chlumci ale bude zřejmě dobrá metalová líheň…Komunál,Alžběta a další.

Složení:

Radek Drobný - zpěv
Martin Drobný - kytara
Radek Hladík - basa
Libor Král - bicí

Dostávám do ruky fošnu téhle mladé kapely (i když někteří muzikanti mají zkušenosti z jiných uskupení),booklety vypadají zajímavě (rozhodně to nepodcenily) a první kousek mě krásně navnadí hutnými kytarami, akorát mi připadá dost utopený zpěv, který je tím pádem méně srozumitelný. Druhý kousek „Cesta ke hvězdám“ mě potvrzuje, že kapela se ubírá opravdu klasickým hevíkem. Další skladba „Stín minulosti“ se opět rozjíždí správným heavymetalovým riffem, který podporuje hodně výrazná basa. Úvod „Zdi“ tvoří ze samplů stvořené intro, po kterém nastupuje opět hutný kytarový riff. V dalších skladbách už mi připadá zpěv srozumitelnější, že bych si tak rychle přivyknul? Cédéčko uzavírá docela slušná vypalovačka „Noc a den“ téměř ve stylu „západoněmeckých soudruhů Acceptů“….vůbec nejsem ovlivněn novým CD ACCEPT, který včera vyšlo. Ale i přesto jsem si Vanaheim pustil ještě jednou…..
Kapelu VANAHEIM si představuji na koncertě v klubech i na fesťácích, jak určitě dokážou rozpohybovat své fanoušky. Každopádně jím držím palce v další tvorbě a jejich placka rozhodně stojí za poslech.

Pro Rockpalace Martin Hruška