Soudný den přichází spolu s kapelou Anarchia

  • Číst 2232 krát

Nenechte se zmást trošku punkovým názvem kapely z Turnova, nejde o žádná číra ale o slušný mix rocku a metalu. Anarchia se hrdě hlásí k hard ´n´heavy kořenům. Její začátky lze datovat začátkem roku 2015 a hned následující rok kapela vydala debutovou desku.

Ta se nese v melodickém duchu. Deset skladeb je zabaleno do solidního obalu. Anarchia hraje ve složení Daniel Pelant – zpěv, David Koreček – kytara, Jan Kudrnáč – basa a Vojtěch Urban – bicí.
Zajímavostí je, že titul Soudný den se v názvech písniček neobjevuje, ale tento slovní obrat je v písni „Terminátor“, která vyčnívá z úvodní trojice songů. První dva mě nějak dvakrát neoslovily, hlavně bicí zní tak nějak zvláštně. Následující „Dopis na rozloučenou“ kupodivu není baladou. Tou je částečně až pětka s neméně patetickým názvem „Padlý anděl“. To je slušná muzika.

V pomalejším duchu se nese taky „Smutek v srdci“, který popisuje smutek po nevěře. Ke skladbě „Čaroděj noci“ kapela natočila i videoklip, který se odehrává na romantické zřícenině hradu Zvířetice nedaleko Bakova nad Jizerou. Závěrečné „Rande se smrtí“ je takovou peckou, že mě nutí, pustit si tuhle desku znova.

Zkuste to i vy.

Pro Rockpalace Jan Holý